selam

12 Mayıs 2008 Pazartesi

Zakkum Afyon konseri ve izlenimler

Öncelikle belirtmek isterim konser afişleri otogarın hemen önündeki tabelada ve şehrin çeşitli yerlerinde sıklıkla yer alıyordu. Afişlerde bilet alınabilcek yer olarak corner kafe ve konser yeri clup 272 olarak belirtiliyor fakat bu yerler ait hiçbir telefon numarsı veya adres yok. Ayrıca konser fiyatı hakkında da bilgi yoktu. Yeşil cami çevresinde corner kafeyi bulduk. Hırsızlıktan muzdarip olan kafe bekçi tutmuş bu sayede sabahın köründe biletimizi alabildik. Bilet 15 ytl.

Şehir merkezinde otelbulduk, yerleştik. Akşama Galatasaray maçı da vardı. Bir birahane bulup maçı izleriz sonrasında da konsere gideriz diye düşündük. Afyonda birahane bulmak imkansız.. Bu kadar genç nufus var ama içkili eğlence yeri yok.. çok ilginç geldi.. Sanayiciler odası lokaline gittik maçı izlemek, yemek ve içki içmek mümkündü. Fiyatlarıda çok uygundu. Lokal maç günü ve saati olmasını karşı kalabalık değildi. Üye olmamamıza rağmen girmekte sorun yaşamadık..

Clup 272e şehir merkezinden taksi ile gittik. 10 ytl ye ulaşılabiliyor. İlk izlenim burası rock bar olamaz istanbudaki pavyonlara benziyordu. Büyük afişler, adını, sanını duymadığım hatunlar neyse içeriye girdik bir avlu, avlunun bir tarafında dar merdivenle çıkılan rock bar. Bilet ile bir bira alınabiliyor ve tuborg bira 5 ytl gayet uygun bi fiyat. Bar iki katdan oluşuyor ilk katda sahne var. Sahne doğal olarak bir miktar yüksekte, sahne alcak vokalist dikkat etmek zoruda zira ikinci katın balkonuna kafasını çarpması içten bile değil. Hafif eğilerek headbang yapabilabilir. Geniş bir mekan kitle gene genç (bazıları abartılı genç sanırım 16 yaşından bile düşük olanlar var) ama bu kadar gencin olduğu bir şehirde Zakkum konserinin dolup taşması lazımdı. Orta yaştan birisini bulmak imkansız. Bardaki en dikkat çekici rock dinleyici benimdim bıyıklı, göbekli, pavyona gitmeyip yolunu şaşırmış diyorlardır.

Maç hevesine ilk çıkan grubu kaçırdık. Zakkum haricinde diğer grupların hiçbirisini tanımıyorum.
Deepses
Siyahkuşak
ELMİNO ? bulamadım web sitelerini :p
Zakkum
Sahnede bayan bir vokalist ve korkuç bir ses siztemi ile karşı karşıya kaldık. Kız kendinden çok emin ve madonna edası var. Enter sad man sanırım söylediği şarkı. Ancak ses sistemi gerçekten çok kötü, hiç birşey anlaşılmıyor. Bir iki şarkı daha ve grup sahneyi terk etti..

Bir sonrak grup geldi. Çocuklar diğer grubun durumunu görmüş olmalılar yarım saate yakın soundchek yaptılar. İyikide yapmışlar bi anda ses kalitesi değişti ve dinlenilebilir bi kıvama geldi.


Grubun solisti lostdaki sawyera benziyor. Genel anlamda yerli bildik şarkılar seslendiriyorlar ciddi olarak beğendim.


Ve sonunda Zakkum çıktı.


İlk açılışı Rndg ile yapıyorlar. Klasik mikrofona bağlanmış bir tüy. Kitle olabildiğince iyi. Zakkum’un sahne performansı harika. Ahtopotar, ah çikolata aaa birde romeo cover yapmışlar harikada olmuş.

Arada seyirciye sataşma vs var ama hiç bahsi geçtiği gibi saldırgan değiller. Daha ziyade kendileri ile uğraşıyorlar.. Yusuf, Eren'in kulağını yalarmış gibi yapıyor. Ancak yalama pek öyle yapılmaz neyse ilgi ve alaka çekilmiş bir kaç yerde gördüm yalıyordu falan denmiş. Rock kiltesi oldum olası tutucudur zatii.. Satanist ayini yapacak kadar hoş görülüdür ancak eşcinsellikle bağlantısı olabilcek herşeyi çevresinden uzak tutar. Yaşlada ilgili sanırım o yaşlarda bende farklı değildim. Biz kendi kafamıza göre eğleniyoruz. Kaçıncı bira belli, sıgaramızda bitti. Bardan alalım dedik. Bir camel pakete 20 ytl ödedik. Yuh biraları ucuz ama adamlar pavyon edasındalar. Siz siz olun 272 giderken yanınızda mutlaka yedek sıgara götürün. Konser bittiyor kafamız dumanlı bir an evvel otel gitmek istiyoruz. Servisde kaldırıyorlarmış , beklemek istemedik taksiye bindik.


Bu gözler bana ait ertesi gün, ilk uyanış hasta olmuşum...

Hiç yorum yok: